Info

Onze Hondenschool is in oktober 2010 gestart met Agility. Agility betekent letterlijk: behendigheid. De meeste hondenliefhebbers kennen deze hondensport wel: de hond legt een bepaald parcours af met verschillende hindernissen. Dit parcours moet zo snel mogelijk, op een correcte wijze en in de juiste volgorde afgelegd worden, waarbij de hond door de begeleider geleid of gestuurd wordt. Enkele van de hindernissen zijn: de hoogtesprong, de breedtesprong, de tunnel, de slurf, de kattenloop, de wip, de slalom e.d.

De honden kunnen zich fysiek enorm uitleven en stralen van zelfvertrouwen wanneer zij deze behendigheidsport uitoefenen. Het spreekt vanzelf dat ook de band tussen hond en baasje hierdoor verbetert, het is dan ook een plezier om deze honden bezig te zien.

Jeannine Van Veer, een hondeninstructrice die in deze discipline meer dan 25 jaar ervaring heeft, leidt in Hondenschool vzw De Roedel de lessen Agility op maandag en donderdag (klik hier voor de lesuren). Aangezien de hond voldoende gehoorzaam moet zijn, moet hij minstens 1 jaar zijn en les volgen in de B-klas. Vooraleer men aan de lessen Agility kan deelnemen, wordt er eerst een proef afgenomen door Jeannine.

Wens je meer inlichtingen, dan kan je Jeannine altijd contacteren op het nummer 0484/49.06.35 of via e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Wij wensen de geïnteresseerden alvast veel succes en veel plezier!


Enkele foto's van de honden van Jeannine in actie:

↓ Heef ↓
Agility

↓ Heef ↓
Agility

↓ Boo ↓
Agility